Olej konopny 50ml

6,90 zł Brutto

Olej konopny tłoczony na zimno - posiada charakterystyczny lekko orzechowy zapach. Dzięki zawartym składnikom zapobiega miażdżycy, zawałom serca oraz udarom. Ma właściwości przeciwkrwotoczne, przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwbólowe. Olej łagodzi podrażnienia, podnosi odporność skóry, reguluje działanie sebum i łagodzi świąd.

Dodaj do Listy zyczen
KupującPłacisz mniej oOszczędzasz
3 sztuki 15% 3,11 zł

Olej konopny wytwarzany jest z nasion konopi siewnej (Cannabis Sativa). Charakteryzuje się ciemną barwą i delikatnie orzechowym zapachem.

Olej konopny jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-3, witaminę A, E oraz składniki mineralne (magnez, wapń i cynk). Ze względu na swoje pielęgnacyjne właściwości z powodzeniem jest stosowany w kosmetologii jako składnik kremów, balsamów, płynów do kąpieli, a także olejków do masażu.

Olej konopny swoją budową przypomina sebum, w związku z tym nie tylko łatwo się rozprowadza, wchłania, ale też reguluje wydzielanie naturalnych lipidów, co ma znaczenie zwłaszcza przy cerze tłustej i trądzikowej. Dodatkowo, przywraca elastyczność skóry, regeneruje ją, wygładza, odżywia i zapobiega powstawaniu zmarszczek. Nakładany na włosy, wzmacnia je, dodaje blasku i ułatwia rozczesywanie. Jest unikalnym komponentem zawierającym 75-80% nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawarty w nim kwas gamma - linolenowy reguluje poziom lipidów we krwi, a tym samym zapobiega miażdżycy, zawałom serca oraz udarom. Dzięki witaminie K, której jest skarbnicą, ma właściwości przeciwkrwotoczne, przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwbólowe.


Olej ten łatwo przenika przez naskórek, łagodzi podrażnienia, podnosi odporność skóry, reguluje działanie sebum i łagodzi świąd.

W polskiej kuchni olej konopny znany jest od dawna i stosowany jako dodatek do ziemniaków, kasz, gotowanych warzyw, surówek i innych potraw na zimno.

Skład: 100% olej konopny

Pojemność: 50 ml

Dystrybutor: Grupa MTS

Podziel się opinią

Olej konopny 50ml

Olej konopny 50ml

Olej konopny tłoczony na zimno - posiada charakterystyczny lekko orzechowy zapach. Dzięki zawartym składnikom zapobiega miażdżycy, zawałom serca oraz udarom. Ma właściwości przeciwkrwotoczne, przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwbólowe. Olej łagodzi podrażnienia, podnosi odporność skóry, reguluje działanie sebum i łagodzi świąd.

Inne w tej kategorii